Det går framåt!

Efter att målaren reparerade det mindre nederlaget i grannens tak börjar det nu återigen gå åt rätt håll med renoveringen. Den senaste veckan har vi hunnit gjort väldigt mycket i lägenheten och man kan äntligen börja se lite större förändringar. Under en viss tid har det sett ut som ett bombnedslag drabbat lägenheten. Verktyg, byggmaterial, platta ikeapaket (köket), skräp och smuts varvat om varandra. Ett tag kunde man nog ha gjort "snöänglar" i dammet på golvet. Alla som känner mig vet nog att jag tycker om ordning och reda, så detta kaos var inte fullt så uppskattat. Tur att vi har hunnit städa lite i helgen också, jag hann till och med skura golven en omgång! Lättnad!

(Klicka på bilderna)

På väggarna har gipset äntligen kommit upp och en målare kommer och ska spackla, måla och tapetsera alla väggar och tak åt oss. Anders och Andreas har fixat med alla gipsskivor. Mätt ut, limmat, svurit, skarvat, gjort om... Men bra blev det, även om det inte alltid var så lätt alla gånger att hitta vissa eluttag bakom gipset igen. Under ett tapetlager fann vi även en väldigt retro, småblommig tapet. Nästan så att den snart börjar bli modern igen, kanske skulle funka på en fondvägg? Men vi bestämde att det var nog bäst att hålla sig till de färger vi redan kommit överens om. ;)



I köket, hallen och badrummet ska vi sänka taket och ha inbyggda spotlights, kommer bli riktigt snyggt! Vi har förberett med reglar och dragit el för lamporna. Tror det gick åt ca 100 spikpistolskott för att sätta upp allt, så om någon granne inte visste om att vi renoverade så har de hört det nu. I veckan så ska gipsskivor upp, som sen ska det spacklas och målas. Tur att man har en sån kunnig pappa som kommer och hjälper oss! Den enda gången det går att få en skarp bild på honom är när han står på en stege uppe i taket ;)


Även i badrummet har arbetet gått framåt. Vi ska flytta på handfatet till en annan vägg, för att få plats med en duschhörna och tvättmaskin. När vi bilade och flyttade avloppet råkade märkte vi (eller ja, rörmokaren...) att bjälklaget var väldigt tunt och det blev ett litet hål ned till grannen. Vi åtgärdade det redan morgonen efter men det var ju inte så kul sätt att presentera sig på! Som tur var tog dom det rätt bra! Så i helgen har vi fortsatt gjutit avloppet, lagt golvväme och flytit golvet.


Vi har ju som sagt var en del kvar men inflyttning planeras till 16-18 augusti, om en och en halv månad, det ska vi nog klara! Om någon råkar ha en ledig dag över då så får man gärna komma över och bära en flyttkartong eller två! Vi bjuder självklart på flyttpizza och kall öl! ;)


Vad man absolut inte vill höra

"Älskling, kan du kolla upp telefonnumret till grannen nedanför?! Jag tror vi råkade borra igenom badrumsgolvet ned till hans tak!"

Vilket bra sätt att presentera sig för de nya grannarna. Verkligen.

Midsommar 2009 vad hände? Det regnade bort!

Midsommarhelgen 2009 och nästan hela veckan dessutom har det kommit ner en massa regn, men vad gör det när man håller på renoverar en lägenhet.
Om jag ska summera hela denna vecka har vi kommit en hel del.
 Veckan börjar med att allt ska bort. Jennys pappa Danne "Duracellkaninen " Sköld och vi andra gick an på att ta ner köket och resten som skulle bort.
Och ett tu tre, allt försvann, köket, badrummet demolerades, garderober försvann och nytt gips skulle upp. Och jag och Andreas "Skumpan" Schymberg fick bära upp allt gips. Oj Oj. Kolla bilden på hjältarna, det blev en del.
Så nu på Midsommarhelgen har vi hunnit bra mycket. Lördagen började med Strålande Frukost på Clarion Hotell Winn och sen fick man lektioner på hur man sätter gips, regla väggar, bila ur badrum och ett annat. Det är roligt att hålla på. Man börjar kunna se lite hur det tar sig för varje gång man är där.
Men min kära sambo är fortfarande skeptisk. Men men, det kommer älskling, vänta du bara. Och imorgon måndag kommer vårt kök och golv till hela lägenheten. Semestern är dessutom över så det är dags igen att in i dimman på Brasserie Absint. Danne har lämnat lite veckoläxa som jag måste hinna med innan han kommer nästa gång. Skickar in lite bilder från helgen på hur det har gått till.


 

Nu hoppas man rörmokarn kommer så det kan läggas igen med golvvärme och lägga klinkers.)


Vardagsrummet har fått nya väggar:)

Kommer fler bilder senare i veckan. Ha de bra alla.
Over and out / Anders


I väntan på ett nytt kök

Igårkväll blev det äntligen gjort, nu är köket till lägenheten beställt! Vi spenderade över en timme på köksavdelningen för att få hjälp och råd med köket. Det var passbitar och täckskivor som skulle på plats, val av vitvaror, diskussion om låddämpare m.m. En specialbeställd bänkskiva i ek blev det också, som vi måste vänta på i ca 5 veckor, och den var inte billig. Tror den kostade mer än induktionshällen och varmluftsugnen, tillsammans. Men det är värt varenda öre!

Vi kommer få en riktig cool detalj med mikrovågsugnen och spisfläkten också, men det håller vi nog lite hemligt fram tills slutresultatet ;) En vinhylla hittade också in i köket och äntligen kommer vi få en diskmaskin! Det är efterlängtat!

Vi valde att få hela köket hemlevererat in till lägenheten, tillsammans med 70 m2 ekgolv. Vore kul om det hinner komma innan midsommar, så att vi kan börja montera ihop stommarna i helgen. Men annars har vi nog att göra ändå. Gipsskivor ska upp, taken ska målas, badrummet ska fixas.

Budgetmässigt så ligger vi även riktigt bra till. Vissa saker har blivit dyrare än vi planerat (t.ex. bänkskivan och badrumsinredning) men samtidigt så har vi gjort riktiga fynd på andra saker. Vi har köpt tapeter och duschhörna då det varit extrapris och hittat prisvärt kakel. Vi, eller jag då, har ställt upp hela budgeten i Excel för att ha koll på varenda litet kvitto ;) Vi beräknade kostnad för köksstommarna för två månader sen, och kunde igårkväll konstatera att vi höll oss inom en marginal på 500 kr. Rätt bra gjort! Och nu ska vi iväg och fynda spotlights, kan tipsa om att Jula har extrapris på sina just nu, för den som vill veta ;)

En tjuvtitt på nya köket kommer nedan!

// Jenny

                


Två utslagna hjältar

En utblåst lägenhet och 45 uppburna gipsskivor senare.. :) Det gjorde ni bra killar!


Vår nya helgsyssla

I helgen så har vi fått en massa gjort i lägenheten! Det går inte längre att känna igen sig när man kommer in. Om man ger en kofot till två killar så kan det tydligen resultera i att ett kök ryker på en timme. Skåp och luckor flyger genom luften och man gör bäst i att hålla sig ur vägen. Min pappa agerade Duracell-kanin och Anders fick nån konstigt leende och läskig blick i ögonen ;) Jag låter bilderna tala för sig själv.

 

Nu ska tömma lägenheten på allt skräp och nästa steg blir att sätta upp renoveringsgips på vissa av väggarna som har en hemsk strukturtapet. Någon som vill starta gruppen "Stoppa strukturtapeter" med mig? Jag kan vara ordförande!
Sen blir det spackling och slipning, vi ska även sänka taket i vissa rum och sätta in spotlights. Vi måste åka till IKEA för att beställa köket som blev helt färdigritat sent igårkväll. Ja, mycket att göra helt enkelt.


Shopping i Uppsala

Idag har vi spenderat dagen i Uppsala och kikat på badrumsinredningar, kakel, kök och lite annat smått och gott till lägenheten. Kom hem med komplett kakel och klinker till badrum och köket från Bauhaus och K-rauta. Det blir vita väggar och svart golv i badrummet och vitt kakel ovanför diskbänken i köket. Svettigt att bära upp allting till lägenheten bara, under tidspress dessutom då vi var tvugna att lämna tillbaka släpkärran samma kväll. Men nu ligger det och väntar i lägenheten och vi kan bocka av några saker från den milslånga inköpslistan...

Imorgon ska rörmokaren komma och ta bort gamla toalettstolen och handfatet och fixa lite andra saker med vattenledningarna. På lördag är planen att vi ska få hjälp med att fixa ytterligare arbeten med avloppen och eventuellt golvvärme i badrummet. Vi får väl se hur långt vi hinner på en dag. Själv ska jag jobba halva helgen och överlåter lägenhetsansvaret till älsklingen.

Som om inte det vore nog så håller vi på att planera för det nya köket och ska även sätta in en hel garderobsvägg i stora sovrummet. Planen är än så länge att vi ska beställa hem allt nästa vecka så det finns tillgängligt när det är dags att sätta upp. Lär bli en heldag på IKEA för att bestämma allt, varifrån annars? ;)

// Jenny

Första inlägget

Nu kommer första inlägget i vår nya renoveringsblogg! Vi har precis köpt en 3:a på söder här i Gävle och ska renovera den innan vi flyttar in. Lägenheten är rätt så sliten och det är mycket som ska fixas. Nytt kök och helkaklat badrum kommer det bli. Tapetsering och målning av rummen. Nya golv och garderober... Det är mycket som ska fixas!

Häromdan började vi försöka ta ned en strukturtapet som sitter i vardagsrummet. En timmes arbete resulterade i ca 1-2 m2 vägg utan tapet. Vem har sagt att det ska gå snabbt? Tur att vi inte behöver flytta in förrän i augusti. Den närmsta veckan som kommer så ska vi börja riva ut badrummet och ta ned gamla tapeter. Förhoppningsvis kommer vi även hinna planera klart kök och garderober och hinna beställa hem allt som som det är väntetid på.

Vi kommer att lägga ut bilder allt eftersom vi arbetar med lägenheten, men först får ni se några "före-bilder" av hur lägenheten ser ut just nu!

// Jenny


RSS 2.0