Home Sweet Home

Då har vi börjat få lite ordning i största delen av lägenheten. Lämnar det minsta sovrummet ett tag då det just nu har användningsområdet som skrotupplag, ser det ut som. Där kan man hitta alla möjliga slags verktyg, reservdelar, ouppackade kartonger och annat smått. Jag har satt som deadline att vi ska vara helt färdig med även det rummet till min födelsedag, om en dryg månad. Det ska vi nog klara! Så om nån vill ge mig en födelsedagspresent så önskar jag mig ett nytt skrivbord att ha där inne ;)

Börjar ni bli nyfikna hur det ser ut i resten av lägenheten då? Kan ju avslöja att mäklaren var här igår och kikade på den och han blev riktigt positivt överraskad! Nästa vecka ska vi få höra lite siffror på hur mycket den kan vara värd nu efter renoveringen, men han beskrev i alla fall lägenheten som "smakfullt inredd och bra materialval". Inte så dåligt!

Kommer ni ihåg hur det såg ut för 3 månader sen? Det har ju hänt en del sen dess! En liten påminnelse kommer nedan. Klicka på dom små bilderna.

 

Det var fula färger och olika golv i alla rum. Otäcka strukturtapeter satt på väggarna, ett originalkök från 70-talet och mörkbruna lister överallt. Även i badrummet satt det strukturtapet och plastmatta på det. Huu!

Vilket rum ska vi börja visa upp då? Sovrummet kanske, det rum vi fick färdigt först. Istället för lila väggar och gråfläckiga golv så är det nu målat i harmoniska beiga färger och ekgolv, som är genomgående i hela lägenheten. En stor garderob med skjutdörrar rymmer alla våra kläder och det är verkligen ett lugnt och harmoniskt rum! Här sover vi gott!



Vi går vidare till badrummet, som nog har fått den största förändringen av alla. Inga hemska plastmattor och badkaret är ett minne blott. Vi har till och med flyttat på handfatet för att få det att kännas större, och det var ett smart drag! Nu känns det rymligt och vi lyckades även klämma in en tvättmaskin. Lyx! Vi slipper även frysa om fötterna då vi la in golvvärme. Dubbel-lyx!



Köket är nog det rummet jag är mest nöjd med, det passar oss så bra! Helt ny köksinredning, stora rostfria vitvaror, induktionshäll, diskmaskin, infällda spotlights m.m. Äh, jag låter bilderna tala för sig själv istället! Slänger även in en bild med lite fina detaljer och foto från hallen. Såg att jag glömt fota vardagsrummet, det får komma en annan gång.

        

Är vi nöjda med lägenheten? Helt klart! Kommer vi göra det igen? Tveksamt! Kommer nog dröja ett tag innan vi tar oss an en sån här utmaning igen. Just nu vill vi nog bara bo in oss i lägenheten och njuta av livet tillsammans. 


It's alive!

Tro det eller ej men vi lever faktiskt. Det har varit ont om uppdateringar då det visade sig att vi inte kunde få någon internetuppkoppling eller tv-bild då vi flyttat in. Två veckor senare så kom idag en reparatör och fixade uttaget på 10 min, så nu har vi kontakt med omvärlden igen!

Dock är det väldigt rörigt och stökigt här hemma. Kartonger och saker överallt. Tänkte visa bilder på badrummet lite senare, det är så gott som färdigt nu! I eftermiddag får vi dessutom hit en diskmaskin till köket och i helgen ska vi försöka få ordning på så mycket som möjligt. På måndag kommer mäklaren som sålde lägenheten till oss och ska värdera den. Undrar vad han säger? Lite nervöst faktiskt.

Fler uppdateringar lovas!

RSS 2.0