Mot ny adress

I måndags gick flyttlasset med alla våra nedpackade saker till den nya lägenheten. Det går fort att flytta när man är fem stycken som hjälps åt att bära! Däremot så har vi inte flyttat in officiellt ännu, det är fortfarande vissa saker som ska fixas innan vi kan bo där.

Idag har rörmokaren kopplat in det sista på hans avdelning. Vi har nu rinnande vatten och en toalett som man faktiskt kan spola i! Vi har även fixat lite elektriska saker och sånt som har med belysning att göra. Nästa projekt är att få upp innerdörrar, kan ju vara skönt att kunna stänga om sig när man sitter på toa ;) Sen är det en massa småpulande kvar! Nån sista list som ska upp, lite silikon i skarvar, garderober m.m. En rejäl storstädning behövs också innan jag vågar gå barfota i lägenheten =) Vi behöver även plocka upp 30 st flyttkartonger och nästan lika många säckar med kläder, skor, täcken och kuddar... Hur mycket saker kan man egntligen samla på sig?

På fredag är det i alla fall meningen att vi ska sova första natten i lägenheten. Sen i måndags har vi ockuperat ett av lyxrummen på Clarion. Ikväll arbetar min kära sambo i restaurangen nedanför, han har nära hem från jobbet må jag säga.. Och visst har det sina fördelar att dejta kocken. Se vilken trevlig överraskning jag fick upp på rummet =) Mmm...


Inflyttning på måndag

D-day närmar sig i rasande takt och på måndag kommer flytthjälpen. Då är det meningen att vi ska bo i vår nya, "fina" lägenhet. Fast just nu är det fortfarande mycket kvar att fixa och lägenheten liknar fortfarande en byggarbetsplats, inte ett hem. Badrumsinredningen ska monteras, lister i rummen, kakel i köket, lite elinstallationer, garderober ska upp. För att inte tala om städningen. Vi kommer ha byggdamm fram till lucia, så stökigt som det är.
Och vår fina, dyra bänkskiva, passade den? Nej, så klart inte. OM vi får en ny så är det dessutom 6 veckors leveranstid på den. Great. Tur att vi får bo billigt på hotellet där Anders jobbar. Jag checkar in på måndag.

Kära grannar

Nu börjar vi närma oss slutspurten av vår renovering och ni kommer förhoppningsvis få en fridfullare trappuppgång efter nästa vecka. Det blir slut på det ihållande hamrandet, sega slipandet och genomträngande borrandet. De bleka fotspåren av byggdamm som leder ut från vår lägenhet kommer sakta men säkert försvinna från entrén. Det kommer bli en lugnare vardag för oss alla, men fram tills dess kör vi järnet!

A & J, våning 1



Fortsättning följer!


RSS 2.0