Sneak peak

Vi har pysslat i lägenheten hela dagen och tänkte bjuda på en tjuvtitt av det hur det kan komma att se ut. Egentligen är det fortfarande mer eller mindre kaos med prylar, kartonger och verktyg utspridda överallt. Även om vi fortfarande har sjuttioelva saker kvar att fixa så måste man ibland fokusera på hur mycket vi faktiskt har hunnit med!

I badrummet fick vi upp de sista kakelbitarna idag och jag har fogat 2 av 4 väggar ;) (och nej, det är inte färdigt i hörnen än, oroa er inte..) Kladdigt men fint blir det! Väldigt ljust, precis som jag vill ha det!



Det nya innertaket i hallen börjar bli riktigt snyggt! Dock fungerar inte dimmern som den ska, men det var ju det positiva vi  skulle fokusera på.. :)



Halltapeten ser ungefär ut såhär! Vit med ett silver/skimmer-tryck. Riktigt snygg men svår att fånga med kameran!



Några köksskåp har faktiskt kommit på plats och såhär ser luckorna ut! Och en vinhylla lyckades jag även klämma in ;) Från början diskuterade vi om att vi ville ha ett modernt och snyggt kök, men istället föll vi båda två för några mer klassiska och lite lantliga luckor. När vi sen har tänkt efter så kommer hela lägenheten gå i den stilen, klassiskt, avslappnat och romantiskt, kanske precis som även vi är? ;)



Lilltrollet hittade en ren yta att vila på och tycker nog att husse gjorde ett riktigt bra jobb med det nya ekgolvet. Så snyggt det kommer bli!


Ett skepp kommer lastat

Med vadå? Vår efterlängtade bänkskiva från IKEA! Vi har ju bara fått vänta 7,5 halv vecka på den, men nu är den äntligen här. Fast det dröjer innan vi kan visa några snygga köksbilder, än så länge är det bara stommarna som är uppe och några enstaka köksluckor. Men efter helgen kommer nog en stor uppdatering med många bilder! Den som väntar på nåt gott...



Tidsfördriv

Istället för renovering har vi ägnat oss åt andra saker de närmsta dagarna. Vilat, bakat muffins, läst tidningar, vilat igen, diskat ungefär var tredje dag, vilat lite mer, dammsugit för första gången på säkert två veckor, gått på bio, vilat ännu mer och tro det eller ej varit på bilbingo!
Det sistnämda bjöd vi med min kära syster Malin och hennes Henke på, som tack för att dom tog hand om lillhunden medan vi spenderade tiden på akuten. Det var jätteroligt och vi hade med oss god mat och fika. Bäst av allt var att Henke vann över 1300 kr och vi fick tuta så att alla tanter hoppade till! Det gör jag gärna om igen! =)

Sjukstuga

I helgen hann vi pyssla lite i lägenheten och köksstommarna kom upp och badrummet blev så gott som färdigkaklat. Dock så har vi tagit några dagars ledighet från renoveringen.
Sen i helgen har Anders varit förkyld och hängig, har haft feber och snorat. Själv ville jag ju inte vara sämre, så jag drog på mig en inflammerad blindtarm och vi fick spendera två dagar på akuten. Slapp visserligen operation men det har tagit på krafterna för oss båda! Nu blir det nog några dagars vila innan vi orkar dra igång igen.



Uppdatering

Det händer en hel del i lägenheten faktiskt, även om det inte märks lika tydligt i bloggen! Nu har målaren blivit färdig med alla rum så det är jättefina väggar överallt. Tapeten som vi har i vardagsrummet slår nog allt, den är verkligen superfin med lyster och liv, känner ni igen den? ;). I de andra rummen är det jättesvårt att få en bra bild med kameran hur det faktiskt der ut i verkligheten, så ni får vänta lite på dessa bilder.

I badrummet håller vi på att lägga fuktspärrar och förbereda inför kaklingen som ska ske i helgen. De tak som vi har satt in spotlights i är färdigmålade och det blir verkligen jättesnyggt! Nya ekgolv är inlagda i alla rum förutom köket, det ska vi hinna bli färdiga med den här veckan.

Vi har även börjat sätta ihop köket, som är ett helt projekt i sig. Men som tur är så kommer mina pedantiska och strukturerade egenskaper än en gång väl till pass. Allteftersom vi monterar ihop ett köksskåp bockas det av från den numrerade skissen och sorteras med post-it lappar med information om storlek och placering i köket. Det är som ett enda stort pussel! =) Till nästa vecka kommer även den svindyra bänkskivan levereras så då ska skåpstommarna förhoppningsvis vara på plats. Ïnflyttning om en månad och tre dagar, det går rasande fort!



Ett smutsigt arbete

Tar chansen och visar dessa fina bilder på min sambo, då han ändå är på jobbet och inte kan säga till om nåt ;) Man blir lätt skitig av att borra i taken för att sätta fast reglar!


RSS 2.0