Den stora dopdagen

I lördags var det dags för att döpa Agnes i Älvkarleby kyrka. Dagarna innan hade vi mycket att fixa och sysselsatte oss med att laga soppa, baka fika och dekorera församlingshemmet. Själva dopdagen var gråmulen men det blev bara mysigt då vi satt inomhus och åt soppa med bröd. Agnes höll sig på jätteglatt humör i kyrkan och skrattade nästan åt prästen när hon döptes, hon var så söt. Hon fick även jättefina presenter som jag lär visa även i bloggen sen. Vackra smycken, en tripp-trapp stol, sagoböcker, lite kläder, en fin lampa m.m. Det blev en jättemysig dag!


I kyrkan


Prästen var tydligen lite rolig


Hon var fortfarande glad även då hon fick vatten på huvudet


Dukningen var färgglad med höstfärger


Mumsigt fikabord


Agnes hade en jättevacker dopklänning med fina broderier

Gott med gröt

Jag skrev det här inlägget igår men det kom visst aldrig upp på bloggen, gör ett nytt försök nu...



När jag var gravid med Agnes så åt jag ganska mycket gröt under en period. Så det kanske inte var någon större överraskning att även Agnes gillade gröten då hon fick premiärsmaka det idag. Hon smackade och undersökte gröten med både munnen och händerna. Det hamnade över hela ansiktet, händerna, lite i håret, på kläderna och även på mig. Hon skulle helst hålla i skeden själv också och suga i sig gröten i egen takt. Blev jättearg då jag tog skeden ifrån henne för att ge henne lite mer och skyndade snabbt in med den i munnen igen då hon fick tillbaka den. Gott var det!



Ska hålla skeden själv!



Smack, smack!



Ska visa bilder och berätta om dopet också, men det får bli imorgon istället!

Kliar?

Tror minsann det börjar klia i tandköttet hos en viss liten tjej eller kanske övar hon bara på att borsta tänderna. Det gäller ju att börja i tid.


4 månader

Idag blir vår lilla skruttunge 4 månader! Oj oj vad snabbt det går. Hon börjar bli så stor och utvecklas så snabbt. Hon har skrattat högt vid några sällsynta tillfällen, världens härligaste ljud. Snart ska hon nog få börja smaka lite mat också, kanske lite potatispuré eller gröt. Undrar vad hon kommer tycka om det?

Annars så håller vi på för fullt med dopplanering, på lördag ska Agnes döpas. Vi har haft samtal med prästen, valt psalmer och kikat på dopklänning. Bakat kakor och storhandlat mat så vi kan bjuda 50 pers på lunch. Funderar även över dekorationer och dukning. Och vad ska man ha på sig för kläder? Och skor?? Så många beslut.





Två dagsfärska foton av Agnes som växer så mycket.

Förändringar

Kände att det var dags att byta ut lite bilder i bloggen, så nu ser det annorlunda ut. Kanske är dags att byta ut bakgrunden också men har inte hittat någon bra bild än. Börjar tröttna på att se vår vardagsrumstapet även här...

Även på hemmaplan börjar det hände lite saker. Agnes rullar allt smidigare från mage till rygg, fort går det också. Men åt andra hållet har hon inte vänt sig än så länge. Men fötterna har hon i alla fall hittat! Tar tag i dem så fort hon ligger ned eller på skötbordet. Snart hamnar de väl i munnen också.

Nu vacknade nyss Agnes och var ledsen, men somnade om fort i alla fall. Vilket leder till nästa förändring...

Agnes har börjat använda napp! Äntligen!!! Det betyder att hon kan somna om man bara håller henne i famnen, i barnvagnen (!) eller som jag precis gjorde nu - bara lade en hand på hennes rygg och sjöng en vaggvisa. Så skönt att slippa vagga henne eller amma till sömns, vilket var de enda metoderna som tidigare funkade. 3,5 månads kämpande från vår sida är över och jag tror vi allihopa drog en lättnads suck. Även Agnes kommer till ro så mycket snabbare och verkar äntligen ha accepterat läget. Envisast vinner..?

Och nu kom Anders äntligen hem från jobbet och är ledig i tre dagar. Härligt!

Utsikt

Vi övar och går en sväng med barnvagnen varje dag, Fanny måste ju få komma ut en sväng när Anders är på jobbet. De senaste gångerna har jag fällt upp ryggstödet lite så Agnes halvsitter uppallad med kudde och sen en mysig filt. Då ser hon dessutom ut över kanten på barnvagnen och hon får ju jättemycket att titta på! Då blev det helt plötsligt inte så tokigt att ut och gå en sväng. Så nu hoppas jag att vi kan börja utöka våra rundor.



Men hur ska man göra så solen inte skiner i ansiktet på henne? Det gillar hon verkligen inte... Har ett parasoll men solen skiner ju in från sidan istället. Solhatt funkade inte heller och om man sätter filt över så ser hon ju inte ut...

RSS 2.0