Det går framåt!

Efter att målaren reparerade det mindre nederlaget i grannens tak börjar det nu återigen gå åt rätt håll med renoveringen. Den senaste veckan har vi hunnit gjort väldigt mycket i lägenheten och man kan äntligen börja se lite större förändringar. Under en viss tid har det sett ut som ett bombnedslag drabbat lägenheten. Verktyg, byggmaterial, platta ikeapaket (köket), skräp och smuts varvat om varandra. Ett tag kunde man nog ha gjort "snöänglar" i dammet på golvet. Alla som känner mig vet nog att jag tycker om ordning och reda, så detta kaos var inte fullt så uppskattat. Tur att vi har hunnit städa lite i helgen också, jag hann till och med skura golven en omgång! Lättnad!

(Klicka på bilderna)

På väggarna har gipset äntligen kommit upp och en målare kommer och ska spackla, måla och tapetsera alla väggar och tak åt oss. Anders och Andreas har fixat med alla gipsskivor. Mätt ut, limmat, svurit, skarvat, gjort om... Men bra blev det, även om det inte alltid var så lätt alla gånger att hitta vissa eluttag bakom gipset igen. Under ett tapetlager fann vi även en väldigt retro, småblommig tapet. Nästan så att den snart börjar bli modern igen, kanske skulle funka på en fondvägg? Men vi bestämde att det var nog bäst att hålla sig till de färger vi redan kommit överens om. ;)



I köket, hallen och badrummet ska vi sänka taket och ha inbyggda spotlights, kommer bli riktigt snyggt! Vi har förberett med reglar och dragit el för lamporna. Tror det gick åt ca 100 spikpistolskott för att sätta upp allt, så om någon granne inte visste om att vi renoverade så har de hört det nu. I veckan så ska gipsskivor upp, som sen ska det spacklas och målas. Tur att man har en sån kunnig pappa som kommer och hjälper oss! Den enda gången det går att få en skarp bild på honom är när han står på en stege uppe i taket ;)


Även i badrummet har arbetet gått framåt. Vi ska flytta på handfatet till en annan vägg, för att få plats med en duschhörna och tvättmaskin. När vi bilade och flyttade avloppet råkade märkte vi (eller ja, rörmokaren...) att bjälklaget var väldigt tunt och det blev ett litet hål ned till grannen. Vi åtgärdade det redan morgonen efter men det var ju inte så kul sätt att presentera sig på! Som tur var tog dom det rätt bra! Så i helgen har vi fortsatt gjutit avloppet, lagt golvväme och flytit golvet.


Vi har ju som sagt var en del kvar men inflyttning planeras till 16-18 augusti, om en och en halv månad, det ska vi nog klara! Om någon råkar ha en ledig dag över då så får man gärna komma över och bära en flyttkartong eller två! Vi bjuder självklart på flyttpizza och kall öl! ;)


Kommentarer
Postat av: catten

svar: hehe de kan jag tro :P har en bekant i sthlm som jag pratat med men de e långt i från klart... men finns en liten chans =) men har ingen större lust att flytta dit heller så vi får se! kram

2009-07-05 @ 11:40:58
URL: http://nogg.se/catten
Postat av: Duracellkaninens fru..

Väntar på en uppdatering, har hört ryktas om att det hänt en hel del... Kramar.. Ses i helgen.. :-)

2009-07-14 @ 21:34:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0