I väntan på ett nytt kök

Igårkväll blev det äntligen gjort, nu är köket till lägenheten beställt! Vi spenderade över en timme på köksavdelningen för att få hjälp och råd med köket. Det var passbitar och täckskivor som skulle på plats, val av vitvaror, diskussion om låddämpare m.m. En specialbeställd bänkskiva i ek blev det också, som vi måste vänta på i ca 5 veckor, och den var inte billig. Tror den kostade mer än induktionshällen och varmluftsugnen, tillsammans. Men det är värt varenda öre!

Vi kommer få en riktig cool detalj med mikrovågsugnen och spisfläkten också, men det håller vi nog lite hemligt fram tills slutresultatet ;) En vinhylla hittade också in i köket och äntligen kommer vi få en diskmaskin! Det är efterlängtat!

Vi valde att få hela köket hemlevererat in till lägenheten, tillsammans med 70 m2 ekgolv. Vore kul om det hinner komma innan midsommar, så att vi kan börja montera ihop stommarna i helgen. Men annars har vi nog att göra ändå. Gipsskivor ska upp, taken ska målas, badrummet ska fixas.

Budgetmässigt så ligger vi även riktigt bra till. Vissa saker har blivit dyrare än vi planerat (t.ex. bänkskivan och badrumsinredning) men samtidigt så har vi gjort riktiga fynd på andra saker. Vi har köpt tapeter och duschhörna då det varit extrapris och hittat prisvärt kakel. Vi, eller jag då, har ställt upp hela budgeten i Excel för att ha koll på varenda litet kvitto ;) Vi beräknade kostnad för köksstommarna för två månader sen, och kunde igårkväll konstatera att vi höll oss inom en marginal på 500 kr. Rätt bra gjort! Och nu ska vi iväg och fynda spotlights, kan tipsa om att Jula har extrapris på sina just nu, för den som vill veta ;)

En tjuvtitt på nya köket kommer nedan!

// Jenny

                


Kommentarer
Postat av: Maria

Kommer nog bli fint det dära =)

2009-06-17 @ 20:10:43
URL: http://iamiamaria.blogg.se/
Postat av: Mamma

Har du inte lagt ut helgens bilder ännu? :-)

2009-06-21 @ 20:44:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0