Bea-bältet

Något som jag snabbt insåg för några år sedan som nyinflyttad Gävlebo var att bearnaisesås är något nästintill heligt här i trakten som man kan servera till det mesta. Det är även okej att planera en måltid med bearnaisesåsen (eller "bea" som det så kort och gott heter här) som utgångspunkt, inte som ett tillbehör vid sidan av. Detta fick jag även bekfräftat tidigare ikväll av vår granne.

Vi hade precis själva ätit middag och hunnit diska undan då det plingade på dörren. Grannen nedanför kom in och frågade med panik i rösten om vi inte hade någon bea hemma?! Han hade middagsgäster som när som helst skulle komma förbi och kycklingen stod i ugnen, potatisen var färdig men han hade helt glömt bort såsen! Han skulle inte hinna till affären igen, det var en nödsituation!

Jag tror vi lyckades rädda hans kväll med en halv burk Lohmanders Café de Paris-sås som vi själva åt av i helgen. Han tackade så hemskt mycket och efter att han gått kunde vi inte sluta skratta över grannen som vill låna bea, istället för ägg, socker eller mjölk som kanske brukar vara mer vanligt. Det blev uppenbart tydligt att vi bor i centrala delen av bea-bältet.

Kommentarer
Postat av: Elin

En sån sak som en inflyttad Gävlebo aldrig kommer förstå helt klart :)

Bea ÄR heligt, haha!

2010-03-30 @ 07:21:38
URL: http://elinbjorklunds.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0