Zzz...

Finn fem ... jag menar två fel.



Facit:
1. Agnes sover
2. I sin barnvagn

Den senaste veckan har hon börjat sova på andra ställen än i min famn eller upp i min armhåla om nätterna! Igår kväll lade vi henne i sin spjälsäng ca halv tolv efter ett sent kvällsmål och ny blöja, och hon sov till klockan sex på morgonen. Rekord! Jag trodde först jag såg fel på klockan. Så mycket sammanhängande sömn har jag inte fått sen hon föddes, alltså för två månader sen. Kändes som sovmorgon att gå upp den tiden.

Snart så ska vi våga börja ta barnvagnspromenader :)



Ja just det, Agnes var igår 60 cm lång och vägde 5625 gram. Längre men lite smalare än jag trodde :)

2 månader

Våran lilla ögonsten blir idag 2 månader och visst har hon vuxit! Imorgon ska vi väga och mäta henne på bvc, jag gissar att hon väger nära 6 kg den här gången och är minst 59 cm lång... Vi får väl se imorgon! Bjuder på några bilder som tagits i veckan!







Vill bara påpeka att det har tagit över en timme att fixa det här korta inlägget då det har blivit pauser för matning, blöjbyten, rapning, skrikutbrott, bära på axeln m.m. Lägg till skriva med endast en vänsterhand... Så då kanske ni förstår att det ibland är glest mellan uppdateringarna ;)

Lugnt i stugan

Ja jag vet att det inte blir så mycker uppdateringar på bloggen nu för tiden, som Anders så snällt påpekade häromdagen. Men de flesta dagar ser mer eller mindre likadana ut just nu och jag hinner inte med så mycket annat än att passa upp på lilla Agnes. Som om ni inte vill höra om blöjbyten, gallskrik eller amning så har jag inte så mycket att tillföra känns det som ;)

Lilla Agnes... Snart är hon två månader! Tänk att vi har haft henne så pass länge och nu börjar man äntligen lära känna henne på riktigt. Hon utvecklas mer och mer för varje dag. Nu kan man sitta och prata till henne och hon ler med hela ansiktet och nästan skrattar. Och ju löjligare röst man har desto roligare tycker hon att man är. Så ni ska bara höra hur vi sitter och pratar strunt med henne för att hålla henne på gott humör!

Just nu ligger hon faktiskt och sover i sin spjälsäng, för en gångs skull. Anders är inte hemma från jobbet än så nu känns det jättetomt. Varken Agnes eller Anders som sällskap... Vad ska man då hitta på?


Sommar i en skål

Efter några minst sagt intensiva dagar i Agnes sällskap så behöver jag lite matlagningsterapi och även Anders kan behöva muntras upp med något gott. Just nu är det ju högsäsong för svenska jordgubbar och man lär väl passa på att äta så många man kan innan de försvinner igen! 15 kr/litern betalade vi för de röda bären. Från Finnerödja ska de vara, de har de godaste gubbarna i år! (och tro mig, vi har hunnit äta en hel del och vet vad vi pratar om).

Så vad ska man göra med jordgubbarna? Ja, bara jordgubbar och glass är ju jättegott, eller bara att äta som de är, eller kanske i en smoothie. Annars så kan man också göra jordgubbskräm och överraska sin sambo med! Det är uppskattat! ;)

Jordgubbskräm:

2 liter jordgubbar, rensade och delade i bitar
½ dl vatten
3 dl socker
2 ½ msk potatismjöl

Koka jordgubbar och vatten i ca 10 min på svag värme. Ta bort skummet. Häll i socker och koka upp. Red av med potatismjöl. Färdigt! Håller ca 3-4 dagar i kylskåp, om det inte redan är uppätet innan dess!



Puttrande jordgubbskräm!

Jordgubbsmousse

Förra veckan gjorde jag en midsommartårta och i den hade jag supermumsigt jordgubbsmousse! Det smakade verkligen sommar och kan ätas som det är med lite färska bär, underbart gott!

Här kommer receptet för den som vill prova:

Jordgubbsmousse (ca 3-4 portioner):
2 gelatinblad
250 g jordgubbar
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min. Mixa jordgubbarna till en puré. Blanda purén med sockret och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen och smält dem i purén, sila (mycket viktigt för att slippa alla små kärnor) och låt svalna. Vispa grädden till ett fast skum och blanda försiktigt med purén, vispa ev. en gång till om moussen blev lite för lös. Ställ in i kylskåp tills det är helt kallt!

Det borde även gå bra att göra på andra bär, jag skulle vilja pröva med hallon eller blåbär!



Det var Anders som dekorerade den fina tårtan medan jag bakade tårtbotten och gjorde fyllningarna (den innehöll även vaniljkräm). Det är maränger som spritsades till längder och sen bröts i olika storlekar för att ställa längs sidorna. Lite grädde och jordgubbar ovanpå. Mums!

RSS 2.0