Pepparkaksgumman

Agnes skickar sin egen försenade julhälsning, uppklädd till pepparkaksgumma dagen till ära!






God Jul i efterskott!

Det blev visst ingen julhälsning här på bloggen, det beror på att vi har varit utan dator ett tag. Men nu så är det fixat igen!

Vi firade en mysig julafton med närmsta släkten, först i Gårdskär och senare på kvällen inne i Gävle. Åt en massa god mat och har funnit den bästa julmusten - Zeunerts på glasflaska ska det vara! Vi fick julklappar allihop och ivrigast att slita upp paketen var nog Agnes faktiskt. Fast hon brydde sig nog inte så mycket om innehållet än, det var nog roligast att få leka med pappret och alla snören utan att någon drog det ur handen på henne.

Jag och Anders fick sedan barnvakt i ett dygn och passade på att åka till Uppsala och sova på hotell. Vi åt en god middag på Domtrappkällaren (motsvarandes en veckomatbudget för vårt hushåll), såg på bio och trängdes med andra shoppingsugna människor. Sen längtade vi hem till Agnes igen!




Glada Agnes som har fått sin pappas blåa ögon! Men inga tänder än...






Jag  lyckades verkligen med amaryllisen i år, nu har den fått ytterligare 2-3 stora blommor! Jättevacker och mäktigt stor!


Gissa maträtten

Det sägs ju att man äter även med ögonen och maten lär se aptitlig ut för att även smaka gott. Ofta lägger man gärna en liten dekorativ slutfinish innan det är dags att äta, allt för att förhöja upplevelsen och få det att se just gott ut. Detta gäller då inte när det kommer till barnmat! En ihopmixad sörja, ofta i en gråbeige nyans och med lite småklumpar här och där. Inte konstigt att så många bebisar matvägrar! ;)

Denna maträtt slank ned rätt så fort av Agnes, ett bra betyg med andra ord. Hon äter uppenbarligen inte med ögonen än. Tyvärr lär jag ju även erkänna att det är hemlagad barnmat, med andra ord är det jag som har lagat denna gråa maträtt åt henne. Någon som vågar gissa vad det är?










Rätt svar: Renskavsgryta med champinjoner och ris - det var väl självklart? Eller, inte..?

Pratkvarn

Agnes pratar på för fullt just nu på sitt egna lilla språk, det är numera aldrig tyst hemma hos oss längre.
Testar för första gången om det går att lägga in en video.


RSS 2.0